Lányokat futtató élettársak ellen emeltek vádat Budapesten

Lányokat futtató élettársak ellen emeltek vádat Budapesten

Lányokat futtató élettársak ellen emeltek vádat Budapesten

Egy férfi és egy nő fiatal nőket dolgoztatott prostituáltként, az élettársakra az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A Fővárosi Főügyészség hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 34 éves nő és a 51 éves férfi - 2017 és 2019 között kizsákmányolt és üzletszerűen prostituáltként foglalkoztatott jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő, fiatal vidéki nőket Budapesten.

A pár három lányt dolgoztatott, egyet pedig megkísérelt rávenni a munkára, neki azonban sikerült azt visszautasítania - tették hozzá.

A szexuális szolgáltatások hirdetéseit a nő kezelte, ő tartotta a kapcsolatot az ügyfelekkel telefonon, és a férfival együtt, aki fuvarozta a lányokat, beszedte a bevételt.

A sértetteknek a prostitúcióból befolyt jövedelmük jelentős, olykor 40-50 százalékban meghatározott részét le kellett adniuk a vádlottaknak.

A vonakodó sértetteket a vádlottak megfenyegették.

Két sértett 2019 októberében elhatározta, hogy megszökik. A női vádlott azonban utánuk küldött egy másik lányt, aki próbálta az elutazásukat megakadályozni és a pénzüket elkérni. A küldönc kihangosította a telefonját, amelyen keresztül a női vádlott fenyegetőzött. A kialakuló hangos veszekedés miatt a vasutasok kihívták a rendőröket, akik a lányokat meghallgatták, majd a női vádlottat még aznap el is fogták.

A Fővárosi Főügyészség az élettársakat többrendbeli, kizsákmányolás céljából, fenyegetéssel és üzletszerűen, részben személyi szabadságától megfosztott, egy esetben kiskorú sértett sérelmére erőszakkal elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolja. A főügyészség letöltendő fegyházbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a vádiratban.

A vádlottak bűnügyi felügyelet alatt állnak - írták.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.