Megyei sajtódíj

Megyei sajtódíj

Megyei sajtódíj

Vargáné Balogh Andrea és Ujvári László kapta a megyei, Pető Dávid és Kovács Mihály a városi sajtó díjat!

Vargáné Balogh Andrea és Ujvári László kapta a megyei, Pető Dávid és Kovács Mihály a városi sajtó díjat!


Három év kihagyás után újra együtt ünnepelte a Szabad Magyar Sajtó Napját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.


" Ebben a kiélezett történelmi helyzetben, az Önök szerepe, felelőssége és szakmai tudása felbecsülhetetlen. Mert nemcsak vezetőink részéről van szükség higgadtságra és tapasztalatra, hanem az Önök részéről is. Miniszterelnök úr napokban utalt arra, hogy kimondott szónak talán soha nem volt még ekkora jelentősége, mint most. Vegyük ezt komolyan.


Ma, a csúsztatások, álhírek, terelések és manipulált tartalmak korában nekünk, politikai döntéshozóknak, Önökkel, a sajtó munkatársaival karöltve kell segíteni az itt élő lakosokat abban, hogy megőrízzék nyugodtságukat, és reális, hiteles tudósítások útján tudják követni az eseményeket. " - mondta ünnepi beszédében Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke.


A megyei elnöki beszéd után Hubai Imre átadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat elmaradt és idei díjait.


A 2020. évi megyei sajtó díjat Vargáné Balogh Andrea, a Karcagi Hírmondó főszerkesztője, míg az idei megyei sajtó díjat Ujvári László, az Új Néplap újságírója, az Alföldhír hírportál főszerkesztője kapta.


Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere beszédében kiemelte, hogy a sajtó és az önkormányzat közötti kapcsolat hosszútávú, ezért annak - kampányidőszaktól függetlenül - korrekt együttműködésen kell alapulnia. A kimondott szónak napjainkban nagyon komoly következményei vannak, és a dezinformáció sajnos mindennapjaink részévé vált.


A polgármesteri beszéd után Szolnok város sajtódíjainak átadása következett. Az elmaradt, 2020. évi városi sajtó díjat Pető Dávid, a Szolnok Televízió akkori gyártásvezetője, jelenlegi cégvezetője kapta. Az idei díjazott pedig Kovács Mihály, az Irányár és a Szolnoki Napló alapítója lett.
Az ünnepségen a szolnoki Szigligeti Színház művészei köszöntötték ünnepi műsorral a megyei és városi sajtószervezetek munkatársait.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek