Pénzért hamis védettségi igazolványt intéztek az ápolók

Vesztegetés elfogadása, védettségi igazolással való visszaélés, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta két elkövető letartóztatásának meghosszabbítását az ügyészség.

A nő és a férfi egy Komárom-Esztergom megyei kórházban ápolóként dolgozott. A megalapozott gyanú szerint 2021. július 28. és 2021. november 27. között az ápolókat 27 személy legalább 20 ezer forint összeggel megvesztegette azért, hogy az ápolónő ne adja be nekik a COVID védőoltást, és így az oltások felvétele nélkül hamis védettségi igazolványt kapjanak – közölte az ügyészség.

Az elkövetőkkel szemben ezen felül megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy őrizetbe vételük előtt kokaint fogyasztottak.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2021. december 16-án egy hónap időtartamra elrendelte az ápolók letartóztatását.

A főügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A bíróság az ügyészi indítványról az ügyiratok alapján fog dönteni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.