FILMFORGATÁSON VETTEK RÉSZT

A Pusztai Róka Lovascsapat igen mozgalmas évet tudhat eddig magáénak
- tudtuk meg vezetőjüktől, Bene Sándortól.

Tavasszal részt vettek egy filmforgatáson, de lovasaikkal színházi előadáson, bemutatókon, versenyeken is voltak a nyáron, s még most is vannak programjaik.

Mint Bene Sándor elmondta, kicsit nehézkesen indult a tavaszi szezonjuk a járványhelyzet miatt. Elmaradt a Regnum Fest, de májusban ehhez kapcsolódóan filmforgatás zajlott a Bene tanyán, ahol a hagyományőrzésüket mutatták be.

Június végén Győrbe utazott a csapat tíz lóval, ahol részesei lehettek a Szent László Hagyományőrző Rendezvénynek, ahol több száz gyalogos és 60-70 lovas vonult fel, majd a Mosoni-Duna Aranyparton részt vettek a lovasbemutatókon és a Győri Lovas Színház által szervezett Szent László rockoperában lovasként is közreműködtek.

Júliusban a Gömöri Hagyományőrző Napokon szerepeltek Imolán, ahol találkoztak a Karcagról elszármazott Thiele Ádám bucavasgyúróval. Innen a Cserehát-hegységben túráztak kb. 150 kilométert.

Augusztusban az Ősök napján, vagy ahogy többen ismerik, a Kurultájon voltak Bugacon 250 lovassal és sok száz hagyományőrzővel. A Pusztai Róka sok helyezést hozott el a lovasíjász és a lovas birkózó versenyről, de a Köböre bajnokságon, a lovas ügyességi versenyen is helyt álltak.

Ekkor volt a Bene tanyán a lovas-nomád életmód tábor gyereknek, ahol az ősi, sztyeppei lovas-nomád kultúrát mutatták be nekik.

A napokban Tahitótfaluban a Köböre és Etno Sport Magyar Bajnokságon vettek részt, majd pomázi szárny csapatuk vezetőjének az esküvőjére mentek a Pusztai Rókák, onnan pedig a Lovas Színházba, ahol a History produkcióban vesznek részt.
A karcagi lovasok ott lesznek az Alföldi Állattenyésztési Napokon és Kassai Lajos lovasíjász világbajnokkal Budapesten, a Vadászati Világkiállítás megnyitóján, de még októberre is vannak terveik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.