Print this page

A VÍRUSHELYZET MIATT A SULIBAN VOLT A VERSENY

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 3. b osztályosai sikeresen szerepeltek a Curie Országos Matematika Verseny megyei döntőjén. A részletekről felkészítőjükkel, Kiszelák Edit tanítónővel beszélgettünk.

A vírushelyzet miatt a gyerekek most az iskolában, és nem Szolnokon versenyeztek
A tanítónő osztályában sok matematika iránt fogékony gyermek van, akik jól átlátják a feladatokat és ügyesek.

A matekverseny nagyon sokat hozzátesz ahhoz, hogy órán ügyesek legyenek és semmi baj, ha nem ér el olyan versenyeredményt, az a lényeg, hogy kedve legyen, hiszen anélkül nem megy - véli a tanítónő, akinek szép sikereket értek el diákjai.
A legjobb helyezést Béres Dóri érte el, második lett, Szabó Glenda harmadik, Szabó Máté negyedik, Bereczki Zétény ötödik, Lőrincz Mátyás hatodik, Kiss Hanna hetedik és Szentesi Linda nyolcadik helyen végzett.
A gyerekek a tanító nénitől ötöst és osztályfőnöki dicséretet kaptak, az 1-3 helyezést elérők igazgatói dicséretet is.

A gyerekeket a matematika felé játékos feladatokkal, eszközökkel, társasjátékokkal motiválja a tanítónő, aki minden feladathoz megkeresi azt a fajta játékos tevékenykedtetést, amivel megértik azt, és szívesen tanulják az egyébként nem könnyű tárgyat.

Bereczki Zétény ugyanolyan jó matekos mint a testvére. A matekot azért szereti, mert sok dolog van benne, amire a saját tehetségét, okosságát használhatja.
A versenyre sokat készült, anyával otthon gyakorolt. A matek mellett az informatika, az úszás a kedvence, de olvasni is szeret. Tanulás után futni, teniszezni szokott.
Ez volt az első ilyen nagy versenyen, nagyon örült a szép eredménynek.

Szabó Máté szerint voltak nehézségek a versenyben, de voltak cseles feladatok is. Ő is örül a jó helyezésnek, a szöveges feladatokat szereti jobban.
A matek, a rajz, a technika és a tesi a kedvence.
A verseny végén már érezte, hogy élete legelső ilyen matekversenyén jó helyezést ért el, bár volt egynehezebb feladat, amit kihagyott.
A versenyért kapott jutalom ösztönzi arra, hogy legközelebb még többet készüljön, de mint mondta, nemcsak a jó jegyekért csinálja.
Olvasni is szeret, a kötelezőket kiolvasta, de fiatalabb unokatesójának is szívesen olvas fel. A matek mellett mesemondó versenyekre is megy majd.