Kincsek a múltból

A Nemzeti Tehetség Program keretében, „Kincsek a múltból” című pályázati projekt megvalósulása, a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen úti óvodájában
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” című NTP-OTKP-20-0091 pályázati azonosító számon szereplő, „Kincsek a múltból” elnevezésű nyertes pályázat 2020. szeptember 1. – 2021. június 30. között valósult meg, a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen úti óvodájában.

A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott támogatás összege: 500.000 Ft.
 
 A pályázati programban az óvoda „Gyermekkarkötő” térbeli-vizuális tehetségműhelye vett részt 10 gyermekkel, Vadainé Boros Beáta tehetséggondozó óvodapedagógus vezetésével.

A 30 órás program célja:
- A tehetségígéretes gyermekek nemzeti identitásának erősítése.     
- A kulturális értékekkel való megismerkedés lehetősége.  
- A gyermekeken keresztül a családok figyelemfelkeltése a nemzeti értékek iránt.

A kiemelt figyelmet igénylő gyermekek élménygazdagítása és a fenntarthatóság fontosságát szem előtt tartva, új technikák, új anyagok, új népi kis mesterségek felfedezésével a gyerekek sokoldalú, komplex fejlesztése valósult meg.

Az elkészült alkotások bemutatásának lehetősége az óvodánk által rendezett kiállításon valósult meg, újrahasznosított anyagok felhasználásával, szülők bevonásával. Pozitív élmények, a projekt során, erősítik a szülő – gyermek kapcsolatot.
 
Élményszerző és lazító programokon vettünk részt. Ezeken, a gyermekek olyan ismeretekhez jutottak, mely identitásuk kialakítását segítette. Tyukodi László népi fafaragó mesterrel és gyöngyfűző feleségével találkozhattak a gyerekek. Minden felajánlott tevékenységet maguk is kipróbálhattak.
   
 A Györffy István Nagykun Múzeumban régmúltunk emlékeit nézték meg a gyerekek, mely „A kunok öröksége” címmel, „Népélet a Nagykunságban” alcímmel állandó kiállításként látogatható.
 Az élményszerző és gazdagító programokon, a gyermekek sokoldalú, komplex tapasztalatot, sok új élményt, ismeretet szereztek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.