Belföldi szállodákban üdülne a magyarok fele a korlátozások feloldása után

A magyarok közel fele belföldi szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után, a hotelek által nyújtott élmények közül leginkább a svédasztalt, a teljeskörű kiszolgálást,

valamint a szabadidős programokat és a szórakozási lehetőségeket várják a válaszadók - ez derült ki a Danubius Hotels és Opinio piackutató friss, reprezentatív felméréséből.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben ismertetik: az első idei nyaraláskor leginkább arra vágynak a választ adók, hogy megpihenjenek egy tóparton (48 százalék), felfedezzenek egy új várost (44 százalék), beüljenek egy étterembe (38 százalék), igénybe vegyenek egy wellness szolgáltatást (38 százalék), valamint együtt koccintsanak a barátokkal (31 százalék).

Tavaly minden tizedik megkérdezett a járványveszély miatt döntött úgy, hogy a külföldi pihenés helyett egy belföldi hotelt választ a kikapcsolódáshoz. A felmérés szerint jelenleg már a magyarok 43 százaléka tervezi, hogy magyarországi szállodában üdül a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások feloldását követően.

A válaszadók döntő többsége, 83 százaléka elsősorban az interneten néz utána a szabadidős programoknak, de sokan spontán (42 százalék), vagy ismerősök ajánlásai alapján (31 százalék) választanak szabadidős tevékenységet.

Az idei nyaralást a magyarok 43 százaléka családdal, 31 százaléka párjával kettesben tervezi eltölteni. A megkérdezettek ötöde nem tervez nyaralást az idén.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.