Átadták Tiszafüred új városközpontját

Több mint félmilliárd forintból újult meg Tiszafüred városközpontja.

A települést évente több tízezer turista keresi fel, a város vezetői abban bíznak, hogy a járványhelyzet csillapodásával, megszűntével közösségi tér és idegenforgalmi látnivaló is lesz a ma átadott, megújult belváros.

Tovább javítaná eddig sem rossz turisztikai pozícióját Tiszafüred. Az önkormányzat ezért döntött úgy, hogy az idegenforgalom további fejlődése érdekében felújíttatja a város központját.

UJVÁRI IMRE, polgármester, Tiszafüred (Fidesz- KDNP): A 2019-es önkormányzati választáson egy olyan fejlesztési stratégiát tettünk le az asztalra, amire akkor a város lakosságának nagy többsége igent mondott. Akkor azt ígértük, hogy újjá fogjuk építeni Tiszafüredet. Célul tűztük ki, hogy az unalmas, egy kicsit visszamaradott vidéki kisvárosból egy dinamikusan fejlődő, infrastruktúrájában megszépült és pezsgő járásközpontot fogunk kialakítani.

Az ötszázötven millió forintos beruházás 2019. novemberében kezdődött, hivatalosan pedig a mai átadóval fejeződött be.

DR FAZEKAS SÁNDOR, földügyi kormánybiztos: Mind a turizmusban, mind az intézmények vonatkozásában, a közterületeken, a munkahelyteremtésben, az oktatásban, valamennyi területen jól látható, látványos fejlődés történt. Olyan, amit a Fidesz- KDNP vállalt, ami a vidék- és várospolitika szerves részét jelenti.

A tér központi eleme a fény- és hangjátékkal is ellátott lépcsőzetes szökőkút.

F. KOVÁCS SÁNDOR, országgyűlési képviselő (Fidesz- KDNP): Nagyon sok minden fejlődött, az elmúlt harminc év lemaradását pótolta néhány év alatt. És nem szabad ennyivel megelégedni. Sokkal több van ebben a városban.

A megszépült belvárosban új piaccsarnok, valamint orvosi rendelő is épült.

VARGA MIHÁLY, pénzügyminiszter: Abban bízom, hogy a járványhelyzet csillapodásával Tiszafüred lakói, a környék településeinek polgárai, az idelátogató turisták igazi közösségi térként tudják majd igénybe venni a városközpontot.

A Tisza- tó fővárosaként Tiszafüred évek óta turisták tízezreit látja vendégül minden évben. A járvány után az idegenforgalom újabb, minden eddiginél nagyobb léptékű fellendülésére számítanak a településen.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek