Print this page

Novák: a bölcsődei dolgozók is regisztráljanak az oltásra hétfőig!

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra kérte a bölcsődei dolgozókat,

 

hogy hétfő éjfélig regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon az óvodai és iskolai dolgozókkal közös kampányszerű oltásra.

Novák Katalin azt közölte az MTI-vel, hogy az oltás a bölcsődei dolgozók számára is önkéntes, viszont számukra is előfeltétel az előzetes regisztráció. "Az oltás felvétele az egyetlen módja annak, hogy a koronavírus okozta fenyegetettség és kényszerhelyzet mielőbb feloldódjon" - hangsúlyozta.

Jelezte, hogy a kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást. Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak ehhez mindössze regisztrálniuk kell a vakcinainfo.gov.hu oldalon március 29., vagyis hétfő éjfélig - fűzte hozzá, azzal együtt, aki már regisztrált az oltásra, annak nincs teendője.

Novák Katalin szerint a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb hétfő 12 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is.

"Kérjük a bölcsődei dolgozókat is, hogy a regisztráció során fokozottan figyeljenek adataik, nevük, TAJ-számuk, mobiltelefonszámuk és e-mail címük pontos megadására, hogy regisztrációjuk érvényes legyen és sms-ben értesíteni lehessen őket" - hívta fel a figyelmet a miniszter.

Hozzátette, az oltás helyszíne a regisztrációkor megadott lakcímhez rendelt kórházi oltópont lesz.

Mint írta, azok a bölcsődei dolgozók, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást.