Print this page

A Volánbusz felfüggeszti az első ajtós felszállást

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és a buszvezetők védelmében a Volánbusz március 29-től

 

valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el

- közölte a társaság csütörtökön. A kontaktus minimalizálásáért az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon hétfőtől egységesen felfüggesztik az első ajtós felszállást - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kordonozást követően továbbra is elérhető értékesítő csatornákon - pénztárak, jegykiadó automaták, "közlekedési mobiljegy" alkalmazás és társalkalmazásai -, illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint lehet jegyet vagy bérletet vásárolni.

Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban - országszerte csaknem 300 helyszínen - március 29-től első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.

A Volánbusz közölte azt is, hogy a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítőszert használtak fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez.

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak a társaság.

Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát, valamint már 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről - olvasható a közleményben.