Print this page

550 millió Ft értékű beruházás valósult meg Karcagon

A tankerület 542,98 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kibővítette és teljes körűen felújította a tagintézményt...

 

A jelenlegei járványügyi helyzetben online tartotta meg a Karcagi Tankerületi Központ a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének projektzáró rendezvényét. A tankerület 542,98 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kibővítette és teljes körűen felújította a tagintézményt.

Dr. Fazekas Sándor kormánybiztos szerint a Kováts Mihály iskola meghatározó része a karcagi oktatásügynek. A felújítását egy kormányprogram keretében nyújtott több mint félmilliárdos támogatás lehetővé, tette, s így 21. századi színvonalú oktatási intézmény alakult ki, megvalósult a teljes külső-belső felújítás, az infrastruktúrára felújítása, az udvar rendbe tétele, a szaktermek, a bútorzat cseréje. A kormány eredményes gazdaság és oktatáspolitikájának köszönhetően a vidéki, városi iskolák, így a karcagi is soha nem látott volumenű felújítása kezdődött el., hogy gyermekeink a lehető legkorszerűbb körülmények között, a legmagasabb szintű tudást sajátítsák el.

A beruházást a Karcagi Tankerületi Központ végezte - erről már Sági István igazgató szólt.

550 millió Ft-os beruházás keretében alapvetően infrastrukturális fejlesztések történtek, s már csak a tornaterem burkolatának, az udvari sportpályának a rendbetétele maradt hátra, ami egy következő pályázattal valósulhat meg.

A tankerület iskolái között a Kováts Tagintézmény most a legmodernebb, de folynak más intézményben is felújítások, korszerűsítések.

Most a szülők csak gyermekeiken keresztül - míg volt jelenléti oktatás - ismerhetik az iskolát, s egy virtuális sétán át nézhetik meg, de ha az oktatás újraindul, akkor ténylegesen is megnézhetik majd - fogalmazott a tankerület vezetője.

Szepesi Tibor polgármester a projektzáró kapcsán általános iskolai élményeit idézte fel, amikor még sport és tanulmányi versenyekre átjött saját iskolájából az akkori Kálvin 9., mai Kovátsba. Mint fogalmazott, azok az osztály és a folyosói életképek amelyek akkor fogadták, a múlté, most már valóban 21. századi, tökéletes oktatás és nevelés centrikus intézmény készült el a felújítással, mellyel a város is gyarapodott - vélte a polgármester.