Fojtogatta áldozatát a tomaji férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt egy 38 éves tomajmonostorai férfi ellen

 

emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Megrázó tudósítás következik

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt egy 38 éves tomajmonostorai férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.
A vádirat szerint a férfi még 2017-ben ismerkedett meg az akkor 13 éves sértettel. Baráti jellegű kapcsolatuk a lány 16 éves koráig tartott. Bár szexuális kapcsolat nem volt közöttük, a férfi mégis párkapcsolatként tekintett a lányhoz fűződő viszonyára.
A sértett 2020. júniusában megszakította kapcsolatát a férfivel, mert rendszeresen számon kérte őt az egyik osztálytársával folytatott levelezése miatt. A férfi ezt nem vette tudomásul, ezért 2020. június 29-én délután, Tomajmonostora határába, egy használaton kívüli dögkút melletti, kietlen cserjés-ligetes területre csalta a sértettet azzal az ürüggyel, hogy egy ajándékot akar átadni neki. A férfi ez alkalommal arra kérte a lányt, folytassák a kapcsolatukat. A sértett erre nemet mondott.


Emiatt a vádlott feldühödött, hanyatt lökte a lányt, a mellkasára ült és két kézzel, nagy erővel megszorította a nyakát. A sértett tehetetlenül vergődött, miközben támadója az egyik kezével továbbra is szorosan lefogta, a másik kezével pedig elővett a zsebéből egy kést, és azzal többször kis erővel megszurkálta, megkarcolta a nyakát. A férfi ezt követően ismét megmarkolta két kézzel a sértett nyakát, és közel 20 percig fojtogatta őt. Ennek hatására a sértett eszméletét vesztette.


Ekkor a férfi félig lemeztelenítette a védtelen sértettet és szexuális cselekményt végzett vele, majd ki is fosztotta őt, elvette tőle a mobiltelefonját.
A vádlott abban a hiszemben hagyta sorsára áldozatát, hogy bele fog halni az általa okozott sérülésekbe.
A sértett az elszenvedett bántalmazás következtében számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, s csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy halála nem következett be.


A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtsa a vádlottat, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és véglegesen tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy lenne a nevelésére, gondozására, felügyeletére, gyógykezelésére bízva.


Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni első fokon.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek