Rengeteg riasztás volt az ünnepi hétvégén

Számos alkalommal nyíltak ki a laktanyák kapui a hétvégén,

 

többtucatnyi beavatkozása volt megyénk tűzoltóinak az elmúlt négy napban. Jellemzően szabadtéri tüzek adtak munkát,

de épülettüzeknél és közlekedési baleseteknél is dolgozniuk kellett.

Péntek reggel Tiszafüreden egy halálos lakástűz történt, délelőtt pedig egy besenyszögi gazdasági épületben csaptak fel lángok.

Egy eldobott cigarettacsikk miatt tűz keletkezett péntek délután Szolnokon, egy Újszászi úti ingatlan udvarán, ahol ötven négyzetméternyi területen kerítés, farakás, bontott autóalkatrészek és élő fák gyulladtak meg. A lángok belekaptak egy közeli épület széldeszkájába is. A szolnoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be és a ház padlásáról is oltották a tüzet. Az egységek az ingatlan területén több elhullott és rossz állapotban lévő, de élő állatot találtak, ezért értesítették a hatósági állatorvost és az állatvédőket.

Kigyulladt egy automata mosógép szombat délelőtt Mezőtúron, az Arany János utcában. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakó kivitte a berendezést az udvarra. Az egység megbontotta a gépet, és a még benne égő tüzet egy vízsugárral eloltotta.

Árokba borult egy lovas kocsi szombat délelőtt Túrkeve határában. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók kiszabadították a kocsi alá szorult állatot, majd kihúzták a járművet az árokból.

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres melléképület és a hozzátoldott széntároló tető- és födémszerkezete vasárnapra virradó éjszaka a jászkiséri Somogyi Béla utcában. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, közben az épületből egy gázpalackot is kihoztak, amelyet visszahűtöttek. A tűzoltók az utómunkálatok során a födémszerkezetet megbontották, valamint az ingóságokat kipakolták az épületből. Az ingatlan három lakója otthonában maradhatott.

Megbontotta a szél egy lapostető lemezfedését vasárnap reggel Jászberényben, az Árpád utcában. A helyi hivatásos tűzoltók hajtották vissza a lemezt eredeti helyére.

Madzagba gabalyodott egy galamb vasárnap délután Szolnokon, a Táncsics Mihály úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével jutottak fel a körülbelül négy emelet magasságig, majd kiszabadították a madarat és átadták az állatvédőknek.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap este a 442-es számú főúton, Kunszentmárton és Tiszaföldvár között. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, az egyikbe beszorult embert pedig feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Beszorult három kiskorú gyermek a karcagi vasútállomás liftjébe hétfő délután. A város hivatásos tűzoltóinak sikerült kiszabadítaniuk a gyerekeket, majd kordonszalaggal lezárták a felvonót.

Kigyulladt öt darab hulladékgyűjtő konténer hétfőn kora este a kengyeli Thököly úton. A tiszaföldvári önkormányzati és a kengyeli önkéntes tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a káreseményt, amely során három gyűjtőedény megsemmisült, kettő pedig jelentősen károsodott.

Összeütközött két személygépkocsi hétfő este a 4-es számú főút fegyverneki szakaszán. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók az egyik autót áramtalanították, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A helyszínre mentők is érkeztek.

A hosszú hétvége során összesen húsz alkalommal riasztották a megye tűzoltóit szabadtéri tüzekhez. Tiszaroffon két hektáron, Fegyverneken hatezer, Jánoshidán pedig háromezer négyzetméteren pusztítottak a lángok; a leégett területek együttes nagysága pedig meghaladta a három hektárt. Szolnokra öt, Kunhegyesre és Karcagra pedig két alkalommal kellett vonulni, de a tűzoltók Cserkeszőlőn, Jánoshidán, Jászberényben, Jászfényszarun, Jászjákóhalmán, Kenderesen, Tiszafüreden, Törökszentmiklóson és Túrkevén is megjelentek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek