Megemlékezett a MAGOSZ

A megye gazdatársadalma nevében, Karcagon a kuláküldözés áldozatainak állított kopjafánál emlékezett

 

meg a közelmúltban elhunyt Kispál Ferencről, a MAGOSZ alelnökéről dr. Fazekas Sándor kormánybiztos és Hubai Imre Csaba, a MAGOSZ meg

Dr. Fazekas Sándor a megemlékezésen Kispál Ferenc országgyűlési képviselői munkájáról is elismeréssel szólt, hiszen tapasztalatát, szakértelmét az Országgyűlésben, a Mezőgazdasági Bizottság tagjaként, az agrártörvények kidolgozásában is hasznosította a gazdák érdekeit szem előtt tartva.
Fontos szerepe volt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei újjá szervezésében és a rendszerváltás utáni gazda összefogás egyik fő képviselője is volt.
Hubai Imre Csaba is egy igazi jó barátot, gazda társat veszített el Kispál Ferenc személyében, aki 1946-ban született Hódmezővásárhelyen.

A MAGOSZ alapító tagjaként, a Hódmezővásárhelyi Gazdakör létrehozójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett a rendszerváltás utáni gazdaösszefogásban, a Parlament előtt a karcagiakkal együtt képviselte heteken át a gazdák érdekeit, s a későbbiekben is mindig számíthattunk rá- mondta róla Hubai Imre Csaba, akivel együtt kapta meg a Kovács Béla-díjat is szakmai munkája elismeréseként Kispál Ferenc.

Az is elhangzott, hogy őt nem csak gazda társai tiszteltek, szakmai munkáját széles körben elismerték, mert nemcsak a közéletben járt elöl, hanem a saját gazdaságával is példát mutatott környezetének. Emlékét a karcagi gazdák is megőrzik - ígérte Hubai Imre Csaba.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek