Munkahelyteremtő beruházás Karcagon

Több helyszínen is zajlanak munkálatok, építkezések egy időben a Karcagi Ipari Parkban.

 

A részletekről Varga Nándor ügyvezetőt kérdeztük.

A szakember elmondta, 2012-ben történt az ipari park alapkőletétel, az északi részét Ökoparknak nevezték el, mert itt ehhez a környezethez alkalmazkodó gyárakat, üzemeket telepítettek és építenek.
Jelenleg az Elektronikai Hulladékhasznosítónak a kapubejárójától 230 méter hosszú járdát építenek a vasúti aluljáró csatlakozástól, hogy a dolgozók könnyebben meg tudják közelíteni az üzemet.
A köztes területen az út és a vasút közti részen napelempark épül, ami 500 MWatt teljesítményű lesz, s részben pótolja az áramot, amit a vállalkozások felhasználnak. Ugyanilyen napelempark épül a 4-es út és a vasút között, a körforgalomnál, Szolnok felé 1,7 hektáros területen.


A 4-es út és a József nádor út között az E-Hull év végéig megépít egy hektáros területen egy újabb raktárrészt, ami a szállítás-előkészítést könnyíti majd.
Az E-Hull-ban keletkező purhabot egy másik üzem fogja felhasználni, ez is hamarosan megépül. Olyan, szabadalom alapján gyártott termék készül majd itt a purhabból, ami a betonnal egyenértékű keménységű, de a súlya mindössze 40%-a annak, így jobban használható, kevesebb kézi munkaerőt igényel és a nagyobb elemeket is tudnak belőle előállítani.


A 4-es túloldalán történő beruházásokról megtudtuk, hogy a logisztikai központ melletti területen egy hektáron kamion parkolót bővít, a laktanya felőli részen 2 hektáron új üzemcsarnokot épít a Penny, hogy mindig naprakészen fel legyenek töltve a Penny boltok.
A fennmaradó 3,7 hektár értékesítéséről is folynak a tárgyalások éppúgy, mint a téglagyári területről.


A most folyó beruházásokkal elsősorban gép jellegű munkát végeznek, de a későbbiekben várhatóan a hulladékhasznosítónál és 8-10 fővel bővül a létszám, a purhab-feldolgozóüzem is előreláthatóan 20 fővel üzemel majd
Varga Nándor felvette a kapcsolatot a RecyPet új tulajdonosával is, itt most folynak az engedélyeztetési eljárások, s aztán indul az üzem, mely munkahelyeket is jelent majd..


Az ipari parknál lévő fuvarozási cég is bővíti telephelyét, elkezdték egy javítóműhely építését.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek