Baba csomagot adott át a polgármester

Az Önkormányzat 2018-tól kiemelten támogatja a gyermeket vállaló családokat,

 

így a költségvetési rendeletben Babacsomag bevezetéséről is rendelkeztek.

A Babacsomag az újszülöttek gondozását segítő egyszeri természetbeni támogatás.
A babacsomag olyan babaápolási termékeket, használati tárgyakat tartalmaz, amelyeknek a mindennapok során a szülők hasznát tudják venni. Szepesi Tibor polgármestertől Mándoki László és párja, Gyányi Orsolya vett át az idei első babacsomagot. Gyermekük, Zalán január 1-jén a megye és a város első szülötteként érkezett.

Mint az édesanya elmondta, azóta kisfia már 9 centit nőtt és közel két kilogrammot hízott, s áldott jó baba, sokat alszik és érdeklődve figyeli környezetét. A szülők már a 20. héten tudták, hogy kisfiúk érkezik, akkor választották ki számára a Zalán nevet.
Orsolya a helyi COOP-ban dolgozott pénztárosként, párja az E-Hull-nál gépkezelő. László mindenben segít párjának kisfiúk gondozásában. A babacsomagnak nagyon örültek, mert hasznos dolgok vannak benne.

Szepesi Tibor polgármester fiai már huszonévesek, így kicsit félve vette kézbe a hathetes, pici Zalánt. Miután visszaadta édesanyjának, elmondta, az önkormányzat idén is szeretné segíteni az újszülöttek első heteit a baba csomaggal.

- A városi idei költségvetése lehetővé teszi, hogy január 1-től a korábbi 20 ezer helyett 25 ezer forint értékű csomagot adjunk át minden karacgi újszülöttnek. A csomag olyan eszközöket tartalmaz, amelyek a picik ellátásához szükségesek - pelenka, termosz, kanál, orrszívó-porszívó, hajkefe, előke, fürdőlepedő - sorolta a városvezető.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek