Kuruczné Disznós Ildikó is első osztályban fog tanítani

Kuruczné Disznós Ildikó tanítónő még kétéves kisfiával van otthon, de ősztől ő lesz az egyik elsős tanítónő a Karcagi Nagykun Református Általános Iskolában.

 

A tanítónő 2008 óta dolgozik a református iskolában. Az elsősök tanítása - írás, olvasás, számolás - számára egyfajta felelősségtudat. Már iskolásként tudta, tanítónő lesz.
Az első tanítónő határozza meg az óvodából érkező gyermekek tanuláshoz való hozzáállását, az iskola iránti szeretetüket, így nagyon fontos, hogy milyen élményekkel kezdik az iskolát.
Mivel két év alatt, míg otthon volt, nagyon sok változás történt az iskolában is - interaktív táblák, új NAT - így nyáron ezek megtanulása lesz az ő feladata is, amiben kolléganői segítik majd.
Augusztusra végiggondolja milyen dekorációt szeretne a termében, várja, hogy az iskola előkészítőkből még megtarthassanak valamennyit, de a gólya programot is várja, mert az szuper élmény az elsősöknek. Az ott készült rajzok a tanterem falára kerülnek, ez megnyugtató biztonságot adó érzés az elsősöknek.
Akik az osztályába fognak járni, azok sok kinti programra számíthatnak, ha az időjárás engedni. A tanítónő bevallása szerint következetesen szigorú, nagyon szereti ha jó kedv van az osztályban, szívesen viccelődik velük.
Az elsőseinek a játék a természetes része lesz az óráknak, s azon keresztül fognak a gyerekek megtanulni tanulni.
A tanítónő számára a kikapcsolódást a kisfiával töltött idő jelenti. Máté most éppen elindult felfedezi a világot, ennek a kísérése és a veszélyektől megóvása leköti a szabad idejét.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.