Kisebb esetekkel telt a hosszú hétvége

zerencsére a hosszú hétvége jelentős káresemények nélkül telt el megyénkben. Kisebb balesetek és szabadtéren keletkező tüzek miatt érkeztek bejelentések.

Kigyulladt hét darab körbála péntek reggel Nagykörű külterületén. A szolnoki hivatásos és a kőteleki önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Egy bankfiók ATM automatával ellátott helyiségének ajtaja záródott rá egy emberre péntek reggel Tiszaföldváron, a Kossuth úton. A bejelentő az ajtót nem tudta kinyitni, ezt a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók tették meg. Mint kiderült, az ajtó nyitógombja nem működött megfelelően, ezért az egység értesítette a bankfiók vezetőjét.

Összeütközött két személygépkocsi péntek délelőtt Szolnokon, a Boldog Sándor István körút és az Ady Endre út kereszteződésében. A szolnoki hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították.

Egy traktor pótkocsijába rohant egy személyautó péntek délelőtt a 32-es számú főúton, Jászfényszaru határában. A jászberényi hivatásos és a jászfényszarui önkéntes tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították, melynek két utasához mentők érkeztek a helyszínre.

Vízgyűjtő aknába esett egy őz péntek délután Cserkeszőlő külterületén. Az állatot a helyi vadásztársaság szakemberei, valamint egy vízsugár segítségével sikerült az akna azon részére terelni, ahonnan a tűzoltóknak sikerült kötelekkel sértetlenül kiemelniük őt.

Épületbontás során gázvezetéket szakított át egy munkagép szombat délelőtt Tiszafüreden, a Kiss Pál úton. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával ötven, illetve a szélirány felé százötven méteres körzetben lezárták a területet, amelyet hat munkásnak kellett elhagynia. Egyéb lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A gázszolgáltató szakemberei a szivárgást megszüntették.

Buszmegállóba hajtott egy személygépkocsi hétfő reggel a 44-es számú főúton, Cserkeszőlő külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben hárman utaztak. Az esethez a mentőket is riasztották.

Szalmabálák izzottak egy nyerges vontató pótkocsiján hétfő délután Jászapáti határában. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók kézi erő, dugólétra, valamint egy erőgép segítségével összesen tizenöt bálát emeltek le a platóról, az izzást pedig két vízsugárral és kéziszerszámokkal megszüntették. Az egységek végül letakarították az utat. 

A hosszú hétvégén összesen hat szabadtéri tűz történt Szolnokon, Jászberényben, Jászfelsőszentgyörgyön és Kengyelen. A leégett területek nagysága sehol sem haladta meg a kétszáz négyzetmétert, és anyagi károkról sem lehet beszámolni.

jasz.katasztrofavedelem.hu/  KÉP: illusztráció

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.