IDŐSKÖSZÖNTÉS AZ IDŐSEK KLUBJÁBAN

Az öregedés egyáltalán nem jelenti a befelé fordulást, a mélabút. Ennek adta ékes példáját az a nagyon bensőséges ünnepség, amelyet az idősek világnapja alkalmából tartottak a karcagi Idősek Klubjában.

Önfeledt, vidám műsorral köszöntötték egymást és önmagukat a karcagi nyugdíjasok október elsején. Az idősek világnapja nem csak önfeledt pillanatokat, perceket jelent számukra, hanem annak a lehetőségét is, hogy akár egy- egy verssel, akár egy énekkel ki tudnak állni egymás elé és a jól megérdemelt tapssal jutalmazzák magukat.

SZEPESI TIBOR, polgármester:

- Természetes, hogy ők azok, akikre vigyáznunk kell, oda kell figyelni és akiket óvnunk, védenünk kell. Egy nagyon jó közösség a karcagi közösség, hiszen folyamatosan odafigyel az idősekre nem csak az önkormányzat, hanem azok a civil szervezetek, egyesületek, klubok, akik velük foglalkoznak és ez a közösség, amely egy hatalmas összetartó erő. Itt az idősek napközijében is azt a vidámságot láttuk a mai nap is, hiszen a mindennapi munkában, az elmúlt évtizedekben megfáradt arcokon mosoly volt, csillogott a szemük és örültek annak, hogy ebben a közösségben lehetnek.

Magyarországon az emberek húsz százaléka számít időskorúnak, vagyis hatvan éven felülinek. E majd kétmillió ember jelentős hányada teljesen egyedül él, hiszen ma már alig- alig léteznek többgenerációs családok, ahol egy háztartásban élnek a nagyszülők, a szülők és a gyerekek. A nyugdíjas klubok a maguk lehetőségeikhez mérten igyekeznek csökkenteni az időskori elmagányosodás veszélyét.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.