KÖSZÖNTÖTTÉK A ZÖLDFA UTCAI IDŐSOTTHON LAKÓIT

Az Idősek világnapján Karcag városa külön is köszönti idős polgárait.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1990-ben fogadta el azt a határozatot, amely alapján október elseje az idősek világnapja. Ezen a napon olyan programokat szerveznek, rendeznek, amelyeken keresztül az időseket érintő kérdésekre, problémákra hívják fel a figyelmet.

Ma világszerte nyolcszázmillió olyan ember él, aki már betöltötte hatvanötödik életévét. Számuk 2050-re várhatóan másfélmilliárd fölé nő. Így egyáltalán nem mindegy, hogy a ma harminc- negyven évesei milyen világot teremtenek saját időskorukra.

Karcag városa- ahogy ez már hagyomány a településen- a Zöldfa utcai idősotthon lakóit is külön tisztelettel köszöntötte ezen a napon.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
- Önök nevelték fel a mai generációt, adták át azt a tudást számunkra, amivel majd mi is neveljük a saját gyermekeinket. És azt a tudást, amivel és azt az örömöt, amivel mi is- remélem, én is most már nem soká és hamarosan- az unokákat foghatom a kezembe és láthatom az ő mosolyukat, mint ahogyan önök is látták a gyermek mosolyát, unokák mosolyát és ahogy itt bólogatnak, azt látom, hogy a dédunokák mosolyát is nagyon sokan.

Az időskor megélésével számtalan filozófus, költő, művész foglalkozott már. Albert Einstein szerint „Megőrizni az ifjúságunkat nem élettanilag nehéz, hanem lelkileg. Mert elromlunk. Alkalmazkodunk a hitványhoz, a méltatlanhoz. Magunkba szívjuk a világ és a történelem minden szennyesét és elkoszolódunk.”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.