SÉTA AZ ÁLLATOKÉRT

Az állatok világnapja alkalmából az állatvédelem, a felelős állattartás és a láthatóság jegyében figyelemfelhívó sétát szerveztek a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai.

Az eseményre több mint száz kutyás gazdi érkezett, akik a rend őreitől láthatósági eszközöket és mellényeket kaptak, hiszen ilyenkor ősszel különösen nagy hangsúlyt kap a látni és látszani elv fontossága. A rendőrök nemcsak a közös sétával igyekeztek felhívni a figyelmet a jó gazda gondosságára, hanem szórólapokkal és jó tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.

Szóba kerültek a felelős állattartás szabályai, a veszélyes állatok tartásával kapcsolatos rendelkezések, valamint az is, hogy mit javasolt tenni, ha eltűnik a házi kedvenc.
A közös séta a szolnoki Kossuth térről indult a Tiszai hajósok teréig, ahol az állatszerető közönség különféle kutyaiskolák bemutatóját tekinthette meg.
A naplementét követően az esemény zárásaként a résztvevők és az érdeklődők láthatósági mellényekben, a kutyusok fényvisszaverővel és világítással ellátott nyakörvekben tettek egy közös sétát a Tiszaparti sétányon.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.