KÉSZÜL AZ ISKOLAKÁPOLNA

Még ebben a tanévben elkészül a Szent II. János Pál pápa nevét viselő kápolna a Györffy István Katolikus Általános Iskolában.

A 2024/2025-ös tanév jubileumi a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda életében, ugyanis ezen a néven tizedik éve működik az oktatási intézmény. A kerek évfordulót pedig azzal is ünnepli az iskola, hogy az egyik osztálytermet iskolakápolnává alakítják át.


KOVÁCS MIKLÓSNÉ, igazgató:
- Régi vágya volt ez már az intézménynek és ez ebben az évben tud megvalósulni. Veres Zoltán atya, aki az iskolának a lelki vezetője, az ő
közreműködésével, illetve Horváth Rémusz hitoktatónknak a tervei alapján. Az atya felterjesztette a fenntartó felé ezt az elgondolásunkat és a fenntartó támogatta.

A munkálatok már szeptemberben elkezdődtek a valamikori osztályteremben. A tanév második felére pedig várhatóan el is készül, fel is szentelik az iskolakápolnát.

HORVÁTH RÉMUSZ MIKLÓS, hitoktató:

- Itt, ebben a kápolnában osztály-szentmiséket, szentségimádásokat, különböző imádságokat, közösségi, vagy esetleg egyéni, ha valaki úgy érzi majd, hogy akár szünetben, akár tanítás előtt, tanítás után szüksége van erre.

Amíg a szent II. János Pál nevét viselő kápolna elkészül, a diákok a hittan- órákon, a faliújságon és az iskolarádión keresztül ismerkedhetnek meg a Karol Wojtyla néven, Lengyelországban született egyházfő életével, akit 1978-ban választottak meg a római katolikus egyház fejévé. 455 év után ő volt az első nem olasz származású pápa, egyben Szent Péter 263. utóda az egyház élén. A 2005. áprilisában elhunyt egyházfő avatta szentté a magyar szentek közül Kingát, IV. Béla lányát és Hedviget, Nagy Lajos király lányát, de ő avatta boldoggá 2004-ben IV. Károly királyt is.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.