MESSZIRE REPÜLTEK A DINNYEMAGOK

Messzire repültek a dinnyemagok Fegyverneken. Mégpedig hét méternél is messzebbre. Ilyen eredménnyel nyerte egy hölgyversenyző a második fegyverneki dinnyemagköpő- versenyt.

Pókemberek, pillangók és hercegnők falatozzák jóízűen a dinnyét Fegyvernek határában. Roppant komolyan ülnek az asztalnál, hiszen mégiscsak versenyről van szó. Még akkor is, ha a hidegfronttal megérkező eső nagyon sok potenciális versenyzőt otthon tartott.

HUBER ISTVÁN, őstermelő:
- Dinnyeevő versenyt rendeztünk, az már lezajlott. A legkisebb lány nyerte meg. Most ebédelnek, majd ebéd után lesz egy dinnyemagköpő
verseny.

Ennyire egyszerű az egész. A bátor versenyző szájába illeszti a dinnyemagot, majd megpróbálja a lehető legtávolabb elköpni. A dinnyemag- természetes formája miatt- egyáltalán nem hasonlít lövedékre. Távolsági versenyre ebből a tekintetből a meggy- cseresznyemag jóval hatásosabb lövedék. A hat- hat és fél méter körüli eredmény dinnyemaggal kifejezetten szép eredménynek számít.

BALOGH GYÖRGY:

- Ez most nagyon jó volt. Legközelebb is, ha lesz ilyesmi, biztos, hogy el fogok jönni és megpróbálkozok, hátha megpróbálom megnyerni azt a nagy dinnyét.

A második fegyverneki dinnyemagköpő versenyt Dobler Andrea nyerte hét méter egy centiméteres eredménnyel. Így ő vihette haza a főnyereményt, az óriásdinnyét. Amelyben annyi mag van, hogy bőven elég lesz gyakorolni a jövő évi versenyre.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.