ISMÉT MEGSZEREZTE A HUNOR AZ ENSZ MINŐSÍTÉST

Sikeresen teljesítette a nehéz városi kutató-mentő minősítéshez szükséges ENSZ-feltételeket a HUNOR.

Az Európában található harmincnégy, úgynevezett nehéz minősítésű csapat közül Magyarországé az első, amely harmadszorra is megújította az ENSZ minősítését.


RÉTVÁRI BENCE, államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma:
- Az elmúlt hetekben egy óriási árvíz vonult végig Magyarországon és ebben is a magyar tűzoltók, magyar katasztrófavédők kiválóan helyt álltak. Én magam is, amikor bármikor a védekezésben résztvevő településeken jártam, mikor a gátakon ott voltunk, mindenki elismeréssel szólt arról, hogy a katasztrófavédők, a vízügyesekkel együtt ott voltak, időben érkeztek, azelőtt jóval, mielőtt az árhullám elkezdődött volna, segítették a felkészülést, ott voltak, két kezükkel is védték a magyar településeket, irányították a munkát, megfelelő szakértelemmel és minden utánpótlással, amire szükség volt.


Tizenegy tonnányi felszereléssel, számos új eszközzel és felszereléssel kezdték meg a bevetést a hajdúszoboszlói romvárosban felépített, nehéz szimulációs pályán. A műveletek egy földrengés utáni kutatómunka forgatókönyvét követték, annak minden mozzanatát az ENSZ- irányelvek szerint kellett elvégezniük. Magyarország a mentőszervezet révén többször nyújtott nemzetközi segítséget bajba jutott országoknak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára úgy fogalmazott: „szükség van a tűzoltók tudására, bátorságára, elhivatottságára, amelyet legutóbb az árvízi védekezésnél mutattak meg”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.