Print this page

Nem okozott fennakadást a hó

Szerencsére a hétfő hajnalban hullott hó nem okozott fennakadásokat a megyében, a hét kezdete csupán kisebb beavatkozásokkal telt.

 

Lesodródott az útról és orral az árokban állt meg egy pékárut szállító kisteherautó tegnap hajnalban Tiszasüly határában. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók drótkötéllel visszavontatták a járművet az útra, amely önerőből tovább tudott menni.

Kisebb tűz keletkezett egy személygépkocsi motorterében tegnap reggel Karcagon, a Dózsa György úton. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a tulajdonos áramtalanította az autót és egy porral oltóval megfékezte a lángokat, így az egység egy vízsugárral megszüntette a füstölést és visszahűtötte a megégett részeket.

Tegnap Tiszafüreden három parkoló autóra dőlt egy fa, a részletek itt olvashatók.

Füsttel telítődött egy családi ház tegnap délelőtt Tiszaföldváron, a Petőfi Sándor utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezve átvizsgálták a kéményt, de abban tűz nem volt. Ezt követően a kályhából eltávolították a parazsat, majd a berendezés füstcsövét is szétszedték. Mint kiderült, az volt teljesen eldugulva, ezért a tűzoltók kéziszerszámokkal kitakarították. A ház lakója nem sérült meg, ám mivel más fűtési lehetősége nem volt, ezért rokonoknál helyezkedett el.

Letört és egy iskolaépület tetőszerkezetének dőlt egy tíz méter magas fa egyik ága tegnap délelőtt a kisújszállási Rákóczi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók dugólétra és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a veszélyes állapotot.

Lerobbant egy munkásokat szállító autóbusz tegnap délután Jászkiséren, az Apáti úti vasúti átjáróban. A járműnek a levegőrendszere hibásodott meg. A busz tizenhárom utasát mentesítő járat szállította tovább. Az eset miatt az érintett vonalon közlekedő egyik személyvonat sem tudta folytatni az útját, a szerelvényen lévő tizenöt embert a jászkiséri önkormányzati tűzoltók segítettek átkísérni a vasúttársaság által küldött buszra, amely továbbszállította őket. Az egység ezután egy helyszínen lévő civil segítségével beindította a buszt, amit sikerült olyan állapotba hozni, hogy le tudták tolni az átjáróból, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt.