×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/10029

ÁTADTÁK AZ ÚJ STRANDMEDENCÉT

Ünnepélyes keretek között került átadásra városunk egyik legújabb büszkesége,

az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő új kültéri medencéje.

Csobog a víz az Akácliget Fürdő új medencéjében. Költségvetési és a Tisza- tó Térségi Fejlesztési Tanács támogatásából valósult meg a százharminc négyzetméteres vízfelületű medence. Az új fürdőfelület a városban zajló hosszútávú fejlesztési folyamatnak.

HUBAI IMRE, a vármegyei közgyűlés elnöke:
- És mi mással, mint egy új medencével kezdte a város azt a folyamatot, amivel- és majd folytatja energetikával, energetikai korszerűsítéssel, a gyógyvízben rejlő hőenergia és kísérőgáz hasznosításával, hogy egyrészt energiahatékonyan tudja üzemeltetni a fürdőt, másrészt olyan szolgáltatásokat tudjon nyújtani az ide betérő vendégeknek, amely versenyképessé teszi a fürdőt és a megújuló kínálat, a Tisza-tó térségében az mindenféleképpen új versenyhelyzetet teremtett, tehát az Akácliget Fürdőnek is tartania kell a lépést.

Az új medence természetesen vízforgató berendezéssel ellátott, a fürdőzők szórakozását több látványelem szolgálja: például kosárlabda- palánk, csúszda, vagy pihenősarok.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
- A mai, rohamosan átalakuló világunkban fejlesztések nélkül- tudjuk, látjuk- egyetlen település versenyképessége sem garantálható. Úgyhogy büszkén mondhatom és állíthatom, hogy Karcag város az elmúlt öt évben ebből a szempontból kiállta a próbát. És talán még büszkébb lehetek arra, hogy immáron sokadszorra adhatunk át a kor igényeinek megfelelő új, illetve felújított létesítményt.

Az avatáson elhangzott, hogy a medencét úgy tervezték, hogy az a jövőbeli remélt források esetén bővíthető legyen. Az ünnepélyes szalagátvágás után meg is telt a medence.

Image Gallery

{gallery}10029{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.