„Sportolj velünk!- családi délután” program

„Sportolj velünk!- családi délután” program megvalósulása a Madarász Imre Egyesített Óvodában


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „Sportágakat népszerűsítő rendezvények támogatása” című NTP-SR-16-0014 „Sportolj Velünk” elnevezésű nyertes pályázat 2016. szeptember és 2017. június között valósult meg a Madarász Imre Egyesített Óvodában Nemzeti Tehetségprogram keretében. A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott pénzösszeg: 1.000.000. - Ft

2017. április 23.-án vasárnap délután a Madarász Imre Egyesített Óvoda szervezésével megrendezésre került a „Sportolj velünk!- családi délután”. Óvodáink kiemelt nevelési területe, az óvodapedagógusok elkötelezettsége az egészséges életmódra nevelés, a mindennapi mozgás iránt indította el intézményünket a Nemzeti Tehetség program „Sportágakat népszerűsítő rendezvények támogatása” pályázatmegírására.
A pályázati projekt szakmai koordinátorai, szervezői, megvalósítói Balajtiné Sütő Margit, Gyulainé Nagy Zsuzsanna és Gyökeres Éva tehetséggondozó óvodapedagógusok.
A pályázat megvalósításának helyszíne az Akácliget Fürdő volt.
A programhoz kapcsolódóan meghirdetésre került rajzpályázat témája a mozgással, sporttal kapcsolatosan átélt élmények, tapasztalatok megjelenítése volt. A pályamunkák értékelését az intézmény kézműves szakmai munkaközösségének tagjai végezték. Nagyszámú alkotás érkezett, melyeken a sporttal kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat jelenítették meg a gyermekek.
Az óvodás gyermekek és szüleik 12 sportággal – kézilabda, röplabda, birkózás, torna, kosárlabda, úszás, kerékpározás, futball, úszás, tollaslabda, karate, íjászat - ismerkedhettek meg. A szakosztályvezetőktől, edzőktől rövid ismertetőt hallhattak, majd a fiatal sportolók közreműködésével a sportágakat minden gyermek kipróbálhatta.
Dr. Vass Éva csecsemő- gyermekgyógyász szakorvos ortopéd a rendezvény ideje alatt szűrővizsgálatot végzett óvodás gyermekeink számára.
Kun Mariann testnevelő- gyógy testnevelő az érdeklődő szülőknek, nagyszülőnek konzultációs előadást tartott „Egységben – egészségben az ember (fizikai, érzelmi, mentális és szociális síkon)”

Sántháné Antal Mária dietetikus szakember a „Táplálkozási szokásaink!”. A résztvevők száma arra utal, hogy széleskörű volt az érdeklődés programunk iránt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Akácliget Fürdőnek a hely biztosításáért, a szakembereknek, szakosztályvezetőknek, edzőknek és fiatal sportolóknak, hozzájárulásukat rendezvényünk sikerességéhez.


                            Gulyás Ferencné
                            intézményvezető