Családi nap

A Déryné Kulturális Központ szervezésében május 27-én a Liget úti Sportpályán a Családi és Gyermeknap, Sportnap,

valamint a IV. Diák Birkapörkölt Főzőverseny várta az érdeklődőket - melyről Szepesi Tibort, a Déryné Kulturális Központ igazgatóját kérdeztük.

- Hosszú szervezői munka előzte meg a mai napot, a szülők, a kollégák, a pedagógusok, a támogatók és a segítők részéről. Azok a kiegészítő rendezvények - a diák birkapörkölt főzőverseny, a Bringa Akadémia ügyességi pályája, a népi étel főzőverseny, a póni lovaglás, a jármű bemutatók is egész nap elérhetőek voltak.  A népi ételfőző versenyhez a benevezett nyolc osztály számára három hozzávalót biztosítottunk: 1 zsák krumpli, 1 kg hagyma és 2 szál kolbász - ezt mindenkinek fel kellett használni és hogy ebből milyen étel született, az a szülőkön múlott, hiszen akár birkapörkölt, akár halászlé, lecsó és főhetett.

Nyerje meg gyermeke osztálykirándulását - szólt most is a felhívás a szülőkhöz. A 4+1 fős csapatok részvételével 2x12 perces játékidővel fociztak az osztályközösség szülőiből (férfi-női) összeállított csapatok, ahol a verseny végén a díjazás 20. 000.-, 5. 000.- és 10. 000.- forint volt, amit az adott osztály a kirándulás buszköltségéhez használhat majd fel. Az anyukák banyafutásban versenyeztek gyermekeikért, de volt sor- és váltóverseny, kapitánylabda bajnokság is. A kisebbeknek kézműves foglalkozást tartottak a Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodapedagógusai, volt csillámtetoválás, ugrálóvár és a Bringa Akadémia versenypályáit is kipróbálhatták a gyerekek.


A kicsiktől a nagyokig mindenki együtt tudott lenni ezen a napon, az unokák együtt lehettek a nagyszülőkkel, közösen fogyaszthatták el az általuk megfőzött ételeket is - sorolta a szakember.

A Nagykun Diák Birkapörkölt Főzőversenyre soha ennyien még nem neveztek, kilenc karcagi, kisújszállási, kenderesi, kunszentmártoni csapat versengett a legjobb birkapörkölt főző címért. Az ételeket a Karcagi Birkafőzők Egyesületének tagjai - Nagygyörgy Jenő elnök, Szabó Péter, Mészáros Judit és dr. Kenyeres Imre zsűrizte. A nyertes a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Gimnázium és Szakgimnázium csapata lett.

A családi napon több százan vettek részt, köztük Dobos László, Karcag város polgármestere és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is.