Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Babacsomagot adott át Szepesi Tibor polgármester

A Karcag Városi Önkormányzat 2018 januárjától kiemelten támogatja a gyermeket vállaló családokat, így a költségvetési rendeletben Babacsomag bevezetéséről is rendelkeztek.

Szepesi Tibor polgármester tegnap a Városházán Babacsomagot adott át egy fiatal édesanyának.

Mint megtudtuk, a 2018. január 1-jén, vagy azt követően született újszülöttek gondozását segítő egyszeri természetbeni támogatásból vásárolt babacsomag olyan babaápolási termékeket, használati tárgyakat tartalmaz, amelyeknek a mindennapok során a szülők hasznát veszik. Eddig már több száz csomagot adtak át a szülőknek,. egyre többen vállalnak gyermeket, a kormány családtámogatási intézkedéseinek köszönhetően.

Aki megkapja az önkormányzattól a Babacsomagot, talál benne olyan eszközöket, tárgyakat, amit használni tud majd - mondta a polgármester.

A csomag átvétele után Andrásiné Kis Tímeát kérdeztük:

- A nagyfiunk, Vince 22 hónapos, most született öcsikéje, Bercel, aki hathetes. A bátyus nagyon szereti az öccsét, mindenben próbál nekem segíteni - fürdetésben, etetésben, pelenkázásban - árulta el az édesanya, akinek második gyermeke 54 centivel 3230 grammal született.

Négyhetesen 4500 gramm volt Berci, anyatejes, így rendesen gyarapszik - mondta a fiatal anyuka, aki a babacsomagnak nagyon örült. Azt is elmondta, már első kisfia születésekor is megkapta az önkormányzati csomagot a hasznos dolgokkal - orrszi-porszi, takaró, fürdető, tányér, kiskanál stb.- melyek mindig jól jönnek. Az anyuka az Elektronikai Hulladéktól jött gyesre, férje Szolnokon dolgozik a TRV-nél, naponta bejár. Mindketten tősgyökeres karcagiak, Bercelt mindkét családban nagyon várták a nagyszülők.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14