szeptember 23, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

Kunszövetség Közgyűlése

Tisztújító közgyűlést tartotta vasárnap a karcagi Lovagi Udvarban a Kunszövetség.

A megjelent tagokat, a kis- és nagykunkapitányokat, a nagykun települések polgármestereit, a Somogyi Kunok Egyesületének, a karcagi Talpas Íjász Egyesület valamint a kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat tagjait F. Kovács Sándor elnök köszöntötte, majd a napirendek előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek meg az idén elhunyt Csukás István budapesti, Farkasné Rácz Edit, dr. Sántha József, Tőkés Gyula karcagi tagokra, Dobos László Karcag polgármesterére és Horváth György kisújszállási emeritus nagykunkapitány, elnökségi tagra.

Mint elhangzott, rendhagyó a közgyűlés, hiszen a COVID 19 miatt az elnökség a tagok egészségének védelme érdekében azt a döntést hozta, hogy a szokásos év eleji közgyűlést nem hívja össze, majd a veszélyhelyzet kihirdetése után erre jogilag sem volt lehetőség.

Közben a tisztségviselők mandátuma lejárt, így a szabályos működés érdekében most a tisztviselők megbízásáról határoztak a jelenlévők. Ehhez módosították az alapszabályt, amit dr. Farkas Flórián ügyvéd ismertetett.

Lényege, mostantól az elnökség négy főre bővült, s az egyesület elnökét és a felügyelő bizottság elnökét a közgyűlés közvetlenül választja meg, s arról is határoztak, hogy az elnökség munkáját a jövőben írásbeli szavazás lehetőségével gyorsítják. A módosítást egyhangúlag szavazták meg.


A tisztújítás már a módosított alapszabálynak megfelelően történt. Az elnökség tagja maradt Lesi Árpád Kunszentmiklós polgármestere, új tag lett Kecze István, Kisújszállás polgármestere és Bene Sándor karcagi emeritus nagykunkapitány, az elnöki feladatokat újabb öt évre F. Kovács Sándor látja el.
Megválasztották a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, valamint a pénzügyi beszámolót is elfogadták.


Az egyesület munkáját a jövőben a konferenciák, kiállítások szervezésében a kis- és nagykunsági általános és középiskolások számára pályázatok kiírásában és értékelésében Szakmai Tanácsadó Testület segíti Fejes György koordinálásával. A tagok dr. Bartha Júlia, dr. Barna Gábor, dr. Varga Ferenc, dr. Nagy Molnár Miklós és dr. Pintér Zoltán Árpád lettek.


Az idei rendezvények nagyon behatároltak, de a Jászkun önmegváltás 275. évfordulója alkalmából pályázatot hirdetnek a Kis- és Nagykunság településen működő középiskolák 9-12. évfolyamán tanuló diákok részére " Édes hazánk arany szabadságunk" címmel esszé és videofilm kategóriában lehet november 13-ig nevezni.


Az egyesület elnöksége 2019-ben hagyományőrző tevékenysége elismeréséül Nagy Emese karcagi lakos részére ítélte a fiatalon elhunyt alapító tag emlékére létrehozott Sudár István-emlékdíjat - Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász alkotását -, melyet az elnök adott át részére. Ezután a Kunszövetséget segítőket adományozók támogatását köszönték meg emléklappal, majd azokat a tagokat köszöntötték, akik akik az elmúlt időszakban rangos kitüntetésben részesültek. A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia előadásában a kun miatyánkot hallgatták meg a jelenlévők.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Vegyes

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14

Twitter

@envato_help Ticket id : #2023134 Created date 1 month ago. Please, look in to this.
DigiQole now 2x Faster and GT Metrix Page Speed 98% !! We optimized DigiQole for High Performance… https://t.co/ZnE3IRV3Ou
Want to run Webinars and Meetings inside an online course format? Then incorporate Zoom service with Turitor WP Edu… https://t.co/KlwEX0VTrE
@envato_help After 4 months I submit a WP Theme. But 6 days without reply : https://t.co/4G411tjDaT Is this curren… https://t.co/1fLk2ThrOW
We are Author Level 10 @ #Envato Market ! Thanks our customers, supporters. Profile : https://t.co/Fgw71WDhV6 https://t.co/vK9O9lXg06
Follow Themewinter on Twitter

Facebook